aantrekkelijkheid | Safari Quad

aantrekkelijkheid

Paleis van de grootmeester

Van buitenaf ziet het prachtige paleis van de grootmeester er ongeveer zo uit als toen het in de 14e eeuw werd gebouwd door de ridders van de hospitaalridders. In de 19e eeuw werd het echter verwoest door een explosie, dus het interieur zoals je het vandaag ziet is een Italiaanse reconstructie, voltooid in het ’18e jaar van de fascistische tijd’ (1940). De sombere magistrale kamers op de bovenverdieping bevatten lukraak geroofde kunstwerken, dus het meest interessante gedeelte is de tentoonstelling op het oude Rhodos beneden.

Lindos

Lindos is waarschijnlijk het meest populaire resort op het eiland Rhodos, gelegen aan de oostkust op ongeveer 47 km van de hoofdstad van het eiland (50 km van de luchthaven). Het dorp, ooit de hoofdstad van het eiland, is tegenwoordig een aantrekkelijk vakantieoord dat zich ontwikkelt rond het pittoreske, witgekalkte, bewaard gebleven middeleeuwse dorp, bekroond met een versterkte oude Akropolis, bereikbaar via een reeks treden, die kunnen worden geascendeerd op ezels.

Van buitenaf verraadt de Akropolis haar Hellenistische oorsprong niet, omdat het oorspronkelijke complex in de Middeleeuwen werd omringd door een sterke vesting door de Ridders van Sint-Jan, maar binnenin zijn de Dorische Stoa, de ruïnes van de profylaeën, het heiligdom van Athena en de Byzantijnse stad kerk van St John. De ruïnes van een oud theater zijn ontdekt op de helling onder de Akropolis.

Er is een bewaringsbevel op het dorp, gebouw dat zeer beperkt is. Alle nieuwere complexen zijn gebouwd in de omliggende gebieden, voornamelijk op de Krana-heuvel.

Veel beroemdheden hebben ervoor gekozen om vakantiehuizen te kopen of te bouwen in dit prachtige traditionele dorp met geplaveide smalle straatjes en wit gestuukte huizen die aflopen naar de zee.

Kasteel van Monolithos

Het kasteel bevindt zich nabij het dorp Monolithos op de top van de hoge, steile rots en domineert het uitzicht. Het is een beetje ver van de belangrijkste toeristische attracties van Rhodos te bereiken, maar het is absoluut de moeite waard! Je kunt naar de voet van de klif rijden, je auto op een handige plek parkeren en de smalle kleine treden helemaal naar boven volgen tot je de top bereikt. Pas op dat u niet over de gladde stenen glijdt.

In vroeger tijden werd dit kasteel beschouwd als een van de vier machtigere forten op het eiland, maar vandaag zijn alleen nog de vestingwerken aan de buitenmuren over. Binnen de omtrek van de muren zijn er twee 15e-eeuwse kapellen, St. Panteleimon en St. George. Kijkend rond de ruïnes is het gemakkelijk om op te merken dat het kasteel eigenlijk gebouwd is op de fundamenten van een ander, ouder kasteel.

Maar het is niet voor de ruïnes of zelfs de prachtige witgekalkte kerken die je zou beginnen aan de zware klim naar de top – het is het adembenemende uitzicht vanaf daar dat uitkijkt over de zee en de vele eilandjes voor de westkust, de berg van Akramytis en ontelbare heuvels, evenals het dorp Monolithos hieronder. Zoals een bezoeker zei: “In Griekenland, weet je, geeft het landschap je vaak een gevoel van de aanwezigheid van Goden. De site van Monolithos is zeker een van deze “.

De site is de hele dag open en heeft geen toegangsprijs. Er is een café tegenover de ingang voor een broodnodige drankje of een snack. Neem de tijd met de treden om het kasteel te bereiken … genoeg plaatsen om te stoppen om op adem te komen, te genieten van de bloemen en een foto of twee te maken.

Fotocredit – Discover Rhodes